Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Xplain

We explain everything

Andreea Dimitriu


Andreea Dumitriu is freelance filmmaker. Zij is in 2015 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als regisseur van documentaires. Andreea maakt documentaires, video-installaties en bedrijfsfilms. Haar grootste passie is het creëren van filmische verhalen die mensen informeren, emotioneren en betrokken doen raken bij verschillende onderwerpen. Voor Xplain maakt zij, in samenwerking met anderen, instructiefilms voor verschillende opdrachtgevers. Hierbij staat het doel en de doelgroep van de film centraal. Elke keer is het streven om in cinematografische stijl en op de meest heldere en betrokken manier de film te maken.
Werk van Andreea is vertoond geweest op filmfestivals zoals het Nederlands Film Festival en International Go Short Film Festival. Verder zijn films van haar uitgezonden door NPO Cultura en HollandDoc en gepubliceerd op 2doc.nl.