Advies

Advies

Ontwikkelt u zelf technische documentatie en wilt u een professioneel advies over aanpak, indeling of uitvoering? Ook daarvoor kunt u terecht bij Xplain.

Wij zetten onze ervaring en kennis graag in om u te helpen bij het opzetten en schrijven van technische documentatie. Ook kunnen wij u adviseren in de eisen aan documentatie, die vanuit de (internationale) wet- en regelgeving zijn voorgeschreven.

Redenen voor advies technische documentatie

Er zijn verschillende redenen waarom u ons om advies zou kunnen vragen:

  • U moet voor het eerst zelf technische documentatie maken en weet niet waar te beginnen.
  • U wilt advies over het schrijven van handleidingen. Uw medewerker is namelijk bezig met een handleiding en u wilt weten of hij op de goede weg is.
  • U wilt uw medewerkers opleiden en wilt daar hulp bij.
  • Uw organisatie wil overstappen op een ander content management systeem, maar u weet niet welke.
  • U maakt machines, maar weet niet goed aan welke eisen deze vanuit de machinerichtlijn moeten voldoen.
  • Er is geen budget om een professionele technisch schrijver in te schakelen. Maar u wilt wel dat een professional met u meedenkt en advies geeft over het ontwikkelen van documentatie.

Documentatiescan

Twijfelt u aan de kwaliteit van uw documentatie? Krijgt u negatieve reacties van uw klanten over de gebruiksvriendelijkheid van uw product? Draait uw helpdesk overuren? Weet u niet wat u met doen en wilt u hierover advies? Dan is het tijd uw teksten aan een nadere inspectie te onderwerpen. De documentatiescan is een uitstekend vertrekpunt om uw documentatie te verbeteren en op orde te brengen.

Kwaliteitscontrole documentatie

Bij een documentatiescan bekijken wij uw documentatie en geven aan wat de sterke en zwakke punten ervan zijn. Wij kunnen één afzonderlijk document (handleiding, helpbestand, handboek, et cetera) onder de loep nemen, maar ook alle documentatie. Daarbij beoordelen we ook of uw documentatie volledig is, of dat u misschien juist wel te veel verschillende documentatie aanbiedt. U krijgt advies voor verbetering. Informeer naar de mogelijkheden van onze quickscan (één document) of multiscan (al uw documentatie)