Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Xplain

We explain everything

Klanten

Bedrijf

GVB

Info Bij het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf (GVB) Amsterdam maakten wij werkinstructies voor de monteurs voor het onderhoud van tram, metro en bus. Wij hebben ruim 1.000 werkinstructies geschreven, die de monteurs met succes in de praktijk gebruiken. Ook hebben wij meegewerkt aan het schrijven van opleidingsmateriaal voor de monteurs.
Bedrijf

Hembrug

Info Hembrug ontwikkelt en produceert al jaren geavanceerde draaibanken. Bij een aantal van deze machines heeft Xplain inmiddels de bedieningshandleiding geschreven. Uiteraard voldoen deze handleidingen aan de machinerichtlijn en NEN 5509:2016.
Bedrijf

ProRail

Info De samenwerking met ProRail dateert al van de vorige eeuw. We maakten een groot aantal handleidingen bij de verkeers- en procesleidingsystemen en schreven handboeken voor netwerkbestuurders en treindienstleiders. Recent hebben wij voor ProRail onderzoeksrapporten geschreven (en het onderzoek uitgevoerd) en productspecificaties herschreven en samengevoegd.
Bedrijf

Rijkswaterstaat

Info Xplain is volop aan de slag bij Rijkswaterstaat. Zo hebben wij handleidingen geschreven bij softwarepakketten als ISAH, SignWeb, Meridian en Ultimo. Ook hebben wij voor Meridian en Ultimo gebruikskaders geschreven, zodat gebruikers van deze pakketten - zowel intern als extern - op een uniforme wijze kunnen werken.
Bedrijf

Scandinavian Tobacco Group

Info STG, een van de laatste sigarenproducenten in Europa, heeft allerlei machines voor het maken van sigaren: van tabak malen tot verpakken. Veiligheid staat bij STG voorop, dus moeten alle machines voorzien zijn van goede handleidingen. STG heeft dit geheel uitbesteed aan Xplain: inmiddels hebben wij meer dan 85 machinehandleidingen voor operators en monteurs geschreven, zowel voor de vestiging in Nederland (Eersel) als die in België (Lummen).
Bedrijf

Ventil

Info Ventil Test Equipment maakt apparatuur voor het onder hoge druk testen van industriële afsluiters. Bij hoge kwaliteit apparatuur hoort natuurlijk ook hoge kwaliteit documentatie. Om dit laatste te waarborgen besloot Ventil, na jarenlang zelf de benodigde handleidingen te hebben gemaakt, dat het tijd was hiervoor de experts van Xplain in te schakelen. De bedoeling van Ventil was om van dit project te leren (zoals ze dat met veel van hun projecten doen), zodat ze in de toekomst in beter staat zijn nieuwe documentatie zelf te maken.
Bedrijf

LVNL

Info Schrijven voor verkeersleiders is een vak apart. Toch is dit wat onze medewerkers regelmatig voor LVNL doen. We draaien mee in het team van content managers bij het schrijven en onderhouden van de operationele documentatie voor de luchtverkeersleiders en hun collega’s. Dit tot volle tevredenheid van LVNL, die Xplain telkens weer weet te vinden.
Bedrijf

Vanderlande

Info Vanderlande is bij het grote publiek vooral bekend om de bagage-afhandelingssystemen op grote luchthavens. Maar Vanderlande houdt zich ook bezig met pakketafhandelings– en warehousingsystemen voor onder andere Albert Heijn, het Australische Woolworths en Timberland. Omdat de afdeling Documentatie & Training het erg druk had, heeft Xplain twee medewerkers gedetacheerd voor ruim een jaar. In deze periode hebben zij Engelstalige handleidingen en trainingen gemaakt bij diverse softwaresystemen en operator stations.