Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Xplain

We explain everything

Onze diensten

Handleidingen

Xplain maakt handleidingen in de breedste zin van het woord. Wij maken documenten om ‘met iets of iemand’ te kunnen werken, zowel op papier als digitaal. Wij hanteren hierbij altijd onze beproefde aanpak.

Technische handleidingen

Ook al zit uw product nog zo goed in elkaar en is het innovatief, als uw klant niet weet hoe hij ermee om moet gaan, is uw missie niet geslaagd. Om goed te kunnen werken met een product is veel documentatie nodig: installatiehandleidingen bedieningshandleidingen, onderhoudshandleidingen, lijsten met reserveonderdelen, eventueel aanvullende gebruiksaanwijzingen en werkinstructies, een risicoanalyse, e-learning en instructievideo’s. Xplain kan u dit allemaal uit handen nemen. Wij zorgen voor alle documentatie, waarbij geldt dat alles moet voldoen aan de drie c’s: Compleet, Correct en Conform regelgeving, zoals de machinerichtlijn en NEN 5509-2016.

Softwarehandleidingen

Xplain heeft veel ervaring in het maken van documentatie bij software. Of het nu gaat om traditionele papieren handleidingen, contextgevoelige online help of een combinatie van beide: wij kunnen het voor u maken.

Documentatiebeheer

Het is van belang na te denken over onderhoud en beheer van uw documentatie. Als er een nieuwe versie van de software of de machine komt, moet ook de documentatie worden aangepast. Zeker als het gaat om grote hoeveelheden documentatie, is het aan te raden de documentatie onder te brengen in een content management systeem (CMS). Wij hebben kennis van en ervaring met de meest gebruikte tools en hulpmiddelen: XML-editors, auteursomgevingen en software voor het maken van illustraties. Indien nodig kunnen wij u adviseren over de keuze van de juiste tools en kunnen we een beheeromgeving voor u inrichten.

Waarom zou u voor Xplain kiezen?

Goede documentatie levert u veel voordelen op:

  • Tevreden klanten.
  • Besparing van tijd en kosten: wij maken de documentatie en u houdt tijd over om uw product of machine nóg beter te maken.
  • Compleet en correct: als Xplain uw handleidingen maakt, weet u zeker dat ze voldoen aan de geldende wetten en regels.
  • Minder druk op uw helpdesk: veel antwoorden zijn terug te vinden in de documentatie.

Xplain maakt documentatie voor een breed scala van opdrachtgevers: machinebouwers, softwareontwikkelaars, bedrijven en organisaties in de luchtvaartsector, overheidsinstellingen, openbaar vervoerbedrijven en vele andere bedrijven. Zie ook het overzicht van onze meest recente opdrachtgevers.
<Top>

Trainingsmateriaal

Xplain helpt u graag bij het maken van materiaal voor trainingen, waarin u uw klanten uitlegt hoe ze met uw producten kunnen werken. Dit materiaal kan bedoeld zijn voor klassikale doeleinden (lesboeken, syllabi, PowerPoint-presentaties) of voor zelfstudie (instructievideo’s en e-learning).
<Top>

Instructievideo’s

Korte instructiefilms kunnen een belangrijke aanvulling zijn op de uitleg die u uw klanten biedt. Stel dat u uw klanten bij de oplevering van uw machine een uitgebreide cursus geeft over hoe ze ermee moeten werken. Als ze na een jaar ineens iets moeten doen, dat tijdens de cursus is uitgelegd, is de kennis vaak weggezakt. In zo’n geval kan een instructiefilm erg behulpzaam zijn. Ook als u klanten over de hele wereld heeft, kan een instructievideo de oplossing zijn. Dit bespaart u veel (reis)tijd en geld.

Wilt u professionele instructievideo’s hebben met uitleg over uw producten? Doe een beroep op Xplain. Met onze ervaring met uitleggen maken wij voor u de juiste instructievideo’s.
<Top>

E-learning

Ten opzichte van de meer traditionele (klassikale) leervormen heeft e-learning verschillende voordelen. De gebruikers kunnen leren wanneer en waar ze willen: in vrije uurtjes, eventueel in de trein of thuis. Ook zijn er geen docenten nodig. Dit is handig om dingen uit te leggen bij klanten ver van uw thuisbasis.
Wij hebben ruime ervaring met het maken van e-learning. En als u ons inschakelt om uw technische documentatie te maken, hebben wij meteen al de inhoudelijke kennis om e-learning te maken. Dat scheelt tijd en kosten.

Voordelen

E-learning biedt talloze voordelen:

  • Leren op een moment en een plaats dat het de cursist uitkomt.
  • Minder tijd nodig voor docenten/trainers.
  • Zo vaak te herhalen als nodig.
  • Ook geschikt om een basisniveau te bereiken nodig voor klassikaal onderwijs.
  • Inzicht in het niveau van de individuele deelnemers (en hun voortgang).
  • Nieuwe of tijdelijke medewerkers kunnen zich snel inwerken.

<Top>

Vertalingen

Voor bedrijven die hun producten of diensten afzetten op de internationale markt kunnen wij de documentatie vertalen. Net als bij het schrijven van handleidingen is ook het vertalen ervan een specialisme: niet elke vertaler is goed in het vertalen van handleidingen en andere technische teksten. Xplain zorgt ervoor dat u de juiste persoon krijgt. Uitgangspunt hierbij is dikwijls een brondocument geschreven in Simplified Technical English (STE), maar ook andere talen zijn mogelijk.
Om de kwaliteit van uw vertalingen te waarborgen werken wij uitsluitend met ‘native speakers’. En door de juiste vertaaltools te gebruiken, houden wij de kosten beperkt.

Wilt u de handleiding liever direct in het Engels geschreven hebben? Ook dat kan. Onze technisch schrijvers schrijven zowel in het Nederlands als (technisch) Engels.
<Top>

Trainingen en coaching

Wilt u de documentatie liever zelf maken, maar weet u niet helemaal hoe u dit aan moet pakken? Xplain geeft verschillende soorten trainingen. Ook kunnen wij uw medewerkers coachen tijdens hun werk. Wij helpen uw medewerkers op weg en ook later kunnen zij altijd een beroep doen op ons als ze ergens vastlopen en opnieuw hulp nodig hebben.
<Top>

Detachering

Heeft u tijdelijk hulp nodig bij het maken van uw (technische) documentatie, bijvoorbeeld omdat uw eigen medewerker met verlof of langdurig ziek is of omdat een project specifieke kennis vereist? Of omdat er tijdelijk zoveel werk ligt, dat u met uw eigen medewerkers niet op tijd krijgt weggewerkt? En wilt u dat graag bij u ‘in house’ laten doen? Geen probleem! Xplain heeft technisch schrijvers die graag uw team versterken om u uit de brand te helpen bij uw documentatieproblemen. Al onze medewerkers hebben veel ervaring op hun vakgebied en zijn daardoor na een korte inwerkperiode meteen productief inzetbaar.

<Top>