Marleen Overduin

Marleen Overduin

Gezond nieuwsgierig, zo kun je Marleen Overduin goed omschrijven. En laat dit nu net een eigenschap zijn die essentieel is in haar werk als technisch schrijver! Marleen werkt sinds 1997 als technische schrijver en heeft dus een ruime ervaring. Geen machine, apparaat of softwarepakket heeft geheimen voor haar.

Marleen startte haar carrière bij Davilex Software. Eerst als tekstschrijver en later als editorial lead. In 2002 maakte Marleen de overstap naar Hendrikx Van der Spek als technisch schrijver/adviseur en sinds mei 2018 maakt zij deel uit van het team van Xplain.

Projectleider technische communicatie

Marleen schrijft niet alleen graag gebruikersdocumentatie, maar heeft zich inmiddels ook ontwikkeld als projectleider. Ze heeft enorm veel ervaring met de auteurstool Author-it, en treedt desgewenst graag op als adviseur gebruikersdocumentatie, op afstand of via detachering. Het liefst wordt Marleen uitgedaagd door lastige materie of bijzondere doelgroepen. Dit lost ze net zo makkelijk alleen op als in teamverband. Hebt u een mooie uitdaging voor haar?

Marleen Overduin