Samenwerking met TCZ

Technisch Consult Zwart uit Oldenzaal is specialist in machineveiligheid en helpt opdrachtgevers het juiste pad te kiezen door het donkere woud van normen, richtlijnen en andere verplichtingen. Dit doet TCZ onder andere door risicobeoordelingen te maken, waarmee de veiligheid van afnemers en werknemers wordt verzekerd. Dit vereist ook goede en up-to-date documentatie, zoals gebruikers- en onderhoudshandleidingen. Het was dan ook niet meer dan logisch dat TCZ ook vaak wordt gevraagd om ook de documentatie voor zijn rekening te nemen.

Vanwege de toenemende hoeveelheid werk op dit gebied heeft Gert Zwart van TCZ besloten samen te werken met Xplain en als gevolg hiervan helpen Marleen Overduin en Pieter van Leijen sinds begin 2019 TCZ met het maken van diverse handleidingen.

Gert aan het woord

Gert Zwart is enthousiast over de samenwerking tot nu toe:

“Technisch Consult Zwart is specialist in machineveiligheid en in technische documentatie. Bij het eerste gaat het om risicobeoordelingen. Dat doe je nooit alleen, maar samen met engineers van de klant. We gaan daarbij op zoek naar alle mogelijke risico’s en leiden daaruit af wat reële gevaren zijn.

Bij technische documentatie gaat het meestal om gebruikershandleidingen. Daarin moet natuurlijk alles te vinden zijn wat voor de gebruiker van een product van belang is, ook alles wat met veiligheid heeft te maken. Ik hecht aan een ‘gelikte’ en professionele opmaak: de handleiding is immers onderdeel van de productpresentatie en moet er dus goed uitzien.

De afgelopen jaren is de hoeveelheid werk fors toegenomen, reden waarom wij graag samenwerken met partners. In de tweede helft van 2018 kwamen wij in contact met Xplain en sindsdien hebben we verscheidene projecten samen uitgevoerd. Daar zijn wij zeer enthousiast over: het is prettig om de ervaren en kundige medewerkers van Xplain in te kunnen zetten en te weten dat we bij grote drukte een beroep op hen kunnen doen.”

Marleen en Pieter aan het woord

Ook Marleen vindt de samenwerking geslaagd:

“Bij de eerste kennismaking was er direct een klik. Dat is belangrijk als je samen aan projecten gaat werken. Inmiddels heb ik al vele opdrachten voor Gert uitgevoerd. Het format dat Gert heeft neergezet, lijkt veel op het format waarmee wij altijd werken. Niet voor niets dat de samenwerking prima verloopt en zijn vruchten afwerpt.”

Pieter merkt op:

“Het is plezierig samenwerken met Gert. Je merkt dat hij veel kennis heeft van complexe installaties en duidelijk kan overbrengen hoe iets werkt. Daarnaast heeft hij door de jaren heen een solide format en werkwijze ontwikkeld om efficiënt te werken.”

Gevolg voor onze opdrachtgevers

Voor klanten van TCZ betekent de samenwerking met Xplain dat zij altijd kunnen rekenen op uitstekende documentatie die aan alle eisen voldoet. Door de uitbreiding van schrijfcapaciteit is de klant ook bij grote opdrachten verzekerd van snelle levering. Ook als het gaat om advies over en installatie van een authoring tool kan TCZ nu van dienst zijn.

Anderzijds kan Xplain zijn klanten voortaan ook helpen bij het maken van risicobeoordelingen en andere veiligheidszaken.

TCZ en Xplain hopen op en verwachten een langdurige en vruchtbare samenwerking, tot voordeel van wederzijdse opdrachtgevers.

Een aantal opdrachtgevers voor wie TCZ en Xplain succesvol samen hebben gewerkt:

Paul Reitsma en Gert zwart - specialist machineveiligheid
Paul Reitsma en Gert zwart